fbpx

Bli fosterhjem

Da vi for tiden står uten aktivt hjelpesenter, er vi avhengige av fosterhjem slik at vi kan fortsette arbeidet med å hjelpe nødstilte katter.

Vi har alltid behov for fosterhjem som kan stille opp og gi hjerterom og husrom til hjemløse og nødstilte katter. Kunne du tenke deg å være fosterhjem for én eller flere katter?

Hva ønsker vi av deg som fosterhjem?

– Du er over 18 år eller har tillatelse fra foreldre.
– Du har erfaring eller ønsker å tilegne deg kunnskap om kattens atferd.
– Du har tid og tålmodighet.
– Du har allierte som kan passe fosterkatten, dersom du skulle reise bort i løpet av fosterhjemsperioden.
– Dersom du har barn, må de ha forståelse for kattens integritet.
– Du har bil eller mulighet for å få ordnet transport selv. Dette er ikke et krav, men fosterhjem med bil er å foretrekke.
– Du kan ta imot besøk av potensielle fasthjem for fosterkatten.

Oppgaver
Dine oppgaver som fosterhjem er å gi katten den sosialiseringen, omsorgen og tryggheten katten trenger for å ha et verdig liv. Målet for fosterhjemmet er å få katten klar for omplassering, både psykisk og fysisk.

Fosterhjemsperioden
En fosterhjemsperiode kan variere veldig, men det er minimum 4 mnd med mindre det er en tam katt, avhengig av dyrets fysiske og psykiske form. I spesielle tilfeller kan det være nødvendig å utvide fosterhjemsperioden.

Katten skal kun være innendørs under fosterhjemsperioden. Det er da viktig at fosterhjemmet sikrer og tar de forhåndsregler som trengs for at katten ikke kommer seg ut.

Utgifter
Dyrebeskyttelsen Oslo & Omegn – Dyrenes Hus dekker alt av utgifter til katten som veterinær og eventuelle medisinske utgifter. Vi låner også ut utstyr som kattetoalett, transportbur, matskåler, klorestativ. Utstyr, samt tørrfôr og kattesand kan hentes på huset vårt i Asker etter avtale.

Adopsjon av fosterkatt
Dersom fosterhjemmet ønsker å adoptere fosterkatten, så må hjemmet tilfredsstille de krav Dyrebeskyttelsen Oslo & Omegn setter til nye eiere ved omplassering. Vanlig omplasseringsgebyr på kr. 1095,- må også betales. Alle våre katter skal ha gode utemuligheter i sitt nye hjem. Vi omplasserer derfor ikke fosterkattene våre til å bli innekatter.

Hvor får du hjelp hvis du lurer på noe?
Vi vil under hele fosterhjemsperioden ha en tett dialog med fosterhjemmet og gi veiledning og råd der det trengs. Vi har også opprettet en lukket Facebookgruppe, tilgjengelig for alle fosterhjemmene våre. Intensjonen er å bruke siden som et forum der fosterfamiliene kan være i dialog med hverandre, få råd, tips og dele erfaringer.

Her kan du lese et fosterhjems bekjennelser: https://dyreneshus.no/2022/01/et-fosterhjems-bekjennelser/

Ta kontakt med oss på post@dyreneshus.no eller ved å fylle ut skjemaet nedenfor dersom du ønsker å være fosterhjem for oss, så vil du få tilsendt et søknadsskjema.

    Ditt navn (obligatorisk)

    E-post (obligatorisk)

    Telefonnummer (obligatorisk)

    Emne

    Melding