En titt på baksiden av dyrehold

Det er ingen pause i arbeidet for kattene. Kattene som er hjemløse, dumpet eller glemt, haster det alltid for. Særlig utsatt er de når kulden har kommet.

Møt Atina:

I slutten av september ble et innfangstteam ringt opp fra en gård på Kløfta. Hun fortalte at hun hadde funnet en katt som lå og skrek og spiste på en meisebolle hun hadde lagt ut til fuglene. Hun kunne vise til store forskjeller på katten på bilder hun hadde tatt tidligere. Hun ga henne mat og ventet så på fangstteamet.

Atina gikk i fellen og ble samme dag tatt til dyrlegen. Dyrlegen tenkte hun var frisk og fin med en alder på rundt 2,5 år, men hun hadde ingen chip. Atina var hos dyrlegen flere ganger og ble kastrert, vaksinert og chippet mens vi lette etter eier. Damen på gården gikk fra gård til gård og hun la også ut annonse på DyreId. Ingen eier ble funnet.

Fostermor synes det var noe rart med henne, spesielt øynene, så hun ble tatt inn til dyrlegen for en sjekk igjen.

Det viste seg at hun hadde nedsatt førlighet på den ene siden av ansiktet. Det ble tatt bilder på Dyretannklinikken i Tønsberg som har nytt og fint CT-utstyr. De kunne konstatere at Atina hadde et gammelt brudd i kraniet ved øret. Det hadde ikke grodd igjen riktig og det var en bensplint som hadde grodd skjevt. Hun måtte dermed opereres og få smertestillende. Grunnet bruddet har hun noe nedsatt førlighet på den ene siden av ansiktet, og det vil hun nok alltid ha. Men hun kan leve like lenge og har ingen smerter. Stakars jenta hadde også en svulst som ble operert bort og en brukket tann som ble forseglet.

Dette kan vitne til et tøft liv ute over tid. Selv om hun engang har hatt et hjem og en familie, så har hun vært utsatt for mye når hun har måttet klare seg på egen hånd.

I tillegg til kraniebruddet hadde hun mange arr på samme side, som kan vise til at det i utgangspunktet var en ganske så alvorlig skade. Nå har hun denne nerveskaden på venstre side som gir nedsatt førlighet og bruk av øyelokket, samt muskulaturen på den siden. Men hun lever, og hun blir tatt vare på.

Atina er rundt 8 år og ikke var 2,5 som først antatt. Hun er helt kosete og er helt tam. Vi vet ikke hva hun har gått igjennom ellers, men hun er en morsom katt som elsker å sitte å se ut av vinduet, kose og spise våtfôr.

Det er tøft å være alene uten fast tilgang til mat eller ly. Atina må ha vært enormt sulten når hun av alle ting, forsøkte å spise på en meisebolle. Vi er så glad for å ha fått henne inn i varmen igjen, at hun nå er trygg, har blitt operert og får ordentlig mat slik at hun kan bygge seg sterk og frisk igjen.

Det er mange flere som Atina, og arbeidet for hjemløse katter slutter aldri. Så lenge vi ikke tar ansvar, chipper, vaksinerer og kastrerer katter, vil vi alltid ha hjemløse katter. Så du, gjør en god gjerning i dag, vaksiner, ID-merk og kastrer. Da bidrar ihvertfall ikke du til at din katt er opphav til nye kull og kolonier. Og om din katt går seg vill, da er lett for den som finner katten din, å gjenforene dere, slik at julen kan feires sammen. I trygghet, inne i varmen. <3

Vil du gjøre noe for dyrene? Hjelpe til eller støtte arbeidet:

Bli månedsgiver

Din støtte vil hjelpe dyrene slik at de får nødvendig veterinærtilsyn og andre nødvendige ting
Som fast månedsgiver er du medvirkende til at vi får hjulpet hjemløse dyr i Oslo, Viken og Østfold.
Les mer

Gi en gave

Du kan støtte vårt arbeid direkte på kontonummer 1503.53.42599.

Gi en gave

Husk at donasjoner over kr 500 gir rett til skattefradrag.
Les mer