Tenk på dyrene i kulden

DSC_0221 (3)
Foto: Vibeke Normann, Dyrenes Hus

Pels beskytter verken mot frostskader, nedkjøling, urinveisproblemer eller i verste fall ihjelfrysning. Tenk på det når du slipper katten din ut i kulden. En hel arbeidsdag eller hele natten ute, kan være mer enn katten din har godt av. Katten bør ha tilgang til vann også ute, men pass på bruken av metallskåler slik at katten ikke risikerer å fryse fast tungen. Sjekk katten jevnlig for frostskader. Særlig utsatt er ører, poter, hale og kjønnsorgan.

Når det er mye snø, vil katten bevege seg der det er måkt. Vær oppmerksom på at det kan være samme sted som bilene kjører. Det kan skape farlige situasjoner. Sørg for at katten er ID-merket, slik at du kan spores opp dersom den må søke tilflukt hos andre.

kjøttmeis
Foto: Ukjent

Småfuglene sliter med å finne mat i kulden. Vi anbefaler alle om å la juleneket henge, montere opp en fuglekasse og fylle på med solsikkefrø, tørt brød i biter eller meiseboller, frem til snøen og kulden gir seg.

Dyr og fugler som lever ute i skogen tilpasser seg kulden, men spesielt rådyrene sliter med å finne mat når det kommer store snømengder slik som nå. Det er derfor viktig at de ikke må bruke unødvendig med krefter for å komme seg unna løshunder. Selv om det ikke er generell båndtvang nå, må hundeeierne være påpasselige med ikke å slippe hundene løs i skogen.

jaktbilde2
Foto: Arnfinn Herlufsen

http://www.budstikka.no/debatt/dyr/solvi-froland-svoren/tenk-pa-dyrene-i-vinterkulden/s/5-55-249436