Mistet/funnet

Funnet eller mistet et dyr? Bruk dyrebar.no.
Vi har flere historier om lykkelige gjenforeninger som bare var mulig fordi det mistede/funnede dyret ble lagt ut på dyrebar.

Katt mistet – hva gjør jeg?

Let etter den.
Kanskje er den ikke så langt unna, men har blitt alvorlig skremt av noe eller er syk/skadet. Gå ut sent på kvelden når det er stille. Rop på den, og ha med mat som lukter godt, f.eks nykokt fisk.

Legg ut annonse på dyrebar.no
Dyrebar.no er en tjeneste der man kan legge ut både funnet og savnede dyr. Legg ved bilde av katten i annonsen og beskriv hvordan den ser ut.

Heng opp etterlysninsplakater
Heng plakater der folk stopper opp; på bussholdeplasser, ved butikker og postkontor, og ikke minst ved nabolagets skole. Putt også plakaten i postkasser i nabolaget.

Etterlysningsplakater kan lastes ned fra dyrebar.no, med små lapper med telefonnummer som kan rives av nederst på plakaten.

Vurder også om du skal utlove dusør. Det mest virkningsfulle er om du som overskrift setter; DUSØR KR.1.000,- (eller den summen du vil gi for å få katten tilbake).

Sett inn annonse i lokalavisen.
Husk dusør!

Spre budskapet på sosiale medier
Bruk Facebook, Twitter, Instagram og andre sosiale medier til å etterlyse katten din. Be venner og bekjente om å dele etterlysningen på internett.

Post bilde av dyret ditt på Facebooksidene til lokale dyrevernorganisasjoner, samt på savnet/funnet grupper på Facebook: Funnet og savnede hunn og kattDyr forsvunnet, Savnet/funnet eller savner du meg?

Snakk med barn i nabolaget
Barn er flinke til å følge med og legger ofte merke til ting som voksne ikke ser. Vi har mange eksempler på katter som har kommet tilrette takket være barn.

Ta kontakt med lokale dyreklinikker
Katter som blir påkjørt og skadet eller drept, blir noen ganger bragt dit.
Ring også veterinærhøyskolen, tlf: 22 96 49 10.

Ta kontakt med dyrevernsforeninger som arbeider med katter og meld den savnet:
Dyrebeskyttelsen Oslo & Omegn, Dyrenes Hus, www.dyreneshus.no
Foreningen for Omplassering av Dyr, www.fod.no
Dyrebeskyttelsen Norge, avd Oslo og Akershus, www.dooa.no


Katt funnet – hva gjør jeg?

Hvis det dukker opp en katt som vil inn til deg, følger etter deg, skriker og mjauer, kan du regne med som sikkert at det er en katt som ikke finner hjem. Dukker det opp en sky og mager katt, er det også sannsynlig at den er hjemløs. Den trenger din hjelp. Er du i tvil om hva du skal gjøre, ring oss. Her er noen råd:

Gi katten mat og vann
Vær klar over at hvis det er kaldt ute forbrenner katten mye energi, og må derfor ha mye mat, helst fordelt på flere måltider pr. dag. En voksen katt kan du fòre ute, med mindre det er veldig kaldt. Er det umulig for deg å kunne ta katten inn fra kulden; lag i stand en kasse med avispapir (høy) og teppe. Sett den på et mest mulig lunt og uforstyrret sted. Er det en kattunge må du ta den inn.

Ta med katten til veterinær for å få undersøkt om katten er ID-merket med microchip.
Det er gratis å sjekke om katt er ID-merket hos veterinær. Se også etter i kattens venstre øre om den har øremerke, et tatovert tall eller ordet ID.

Spre budskapet på sosiale medier
Bruk Facebook, Twitter og andre sosiale medier til å finne eieren av katten. Be venner og bekjente om å dele etterlysningen på Internett.

Post bilde av katten på Facebooksidene til lokale dyrevernorganisasjoner, samt på savnet/funnet grupper på Facebook: Funnet og savnede hunn og katt,Dyr forsvunnet, Savnet/funnet eller savner du meg? Be venner og bekjente hjelpe med å spre informasjon.

Finner du ingen eier; prøv å finne et nytt hjem til katten.
Legg ut annonse på finn.no og diverse Facebookgrupper: Katter selges, kjøpes og omplasseres

Snakk med slekt og venner som du tror kan gi den et godt hjem. Ta kontakt med oss. Kanskje har vi plass til katten. Hvis vi har fullt, blir katten satt på venteliste.

Tenk deg om – kanskje kan du beholde katten selv?

Ingen er mer takknemlig for å få komme inn i varmen enn en hjemløs katt. Den vil sikkert gi deg masse glede.

Bli månedsgiver

Din støtte vil hjelpe dyrene slik at de får nødvendig veterinærtilsyn og andre nødvendige ting
Som fast månedsgiver er du medvirkende til at vi får hjulpet hjemløse dyr i Oslo, Viken og Østfold.
Les mer

Gi en gave

Du kan støtte vårt arbeid direkte på kontonummer 1503.53.42599.

Gi en gave

Husk at donasjoner over kr 500 gir rett til skattefradrag.
Les mer

adopsjonsklare