Lille Frank trenger hjelp!

En av kattungene som er i fosterhjem for Dyrenes Hus, Frank på 13 uker, er i skrivende stund på operasjonsbordet på Evidensia Oslo Dyresykehus, og situasjonen er svært kritisk. Per nå vet vi ikke hva utfallet vil bli for denne nydelige lille gutten. Estimatet fra veterinæren er at kostnaden for denne operasjonen kan komme opp mot 50.000 kroner, som er en utrolig stor sum for en organisasjon som er helt avhengige av donasjoner. 

I går klarte Frank, som er en nysgjerrig og aktiv kar, å rive løs en bit av det myke partiet på klorestativet i fosterhjemmet mens forsterforeldrene var på jobb, og når de kom hjem fra jobb hadde han kastet opp en ganske stor bit av dette. Han var i ellers fin form, spiste som normalt og lekte med broren og tanten sin. Men etter en stund kastet han opp på nytt, og da kom det ut enda en bit. Da begynte han også å bli slapp, og fosterforeldrene begynte å bli bekymret. Etter nok en runde med oppkast hvor det virket som at han ikke fikk opp alt han ønsket, ble avgjørelsen tatt om å dra til Evidensia Oslo Dyresykehus, som heldigvis har døgnåpent med veterinærvakt.

Rask handling og det å stole på magefølelsen når man føler at noe er galt kan ha vært forskjellen på liv og død for lille Frank. Hos veterinæren ble det anbefalt at Frank skulle bli til observasjon over natta, slik at de kunne ta en ultralyd morgenen etter, for å bekrefte eller avkrefte at det befant seg et fremmedlegeme i systemet hans. 

Dessverre ble mistankene bekreftet, og Frank blir nå operert i et desperat forsøk på å redde livet til denne ellers så friske kattungen. Fosterforeldrene til Frank og Dyrenes Hus er helt fra seg, og krysser alt som er i håp om at dette skal gå bra slik at Frank kan få komme hjem til dem, broren Mac, mamma Kit og tante Nadja igjen. Frank har sjarmert begge fosterforeldrene sine i senk, og de har blitt utrolig glade i den lille gutten, som er noe av det søteste og mest sjarmerende de noensinne har vært borti. 

Frank bringer så mye glede og latter i fosterhjemmet. Frank ble født i fosterhjemmet dagen etter at mamma Kit flyttet inn til dem, sammen med fire andre søsken. Tre av disse er allerede adoptert ut, og det er nå Frank, broren Mac og mamma Kit som fortsatt er i fosterhjem. Fosterforeldrene har hatt Frank gjennom hele hans liv, og de håper så inderlig om at operasjonen blir vellykket. 

Situasjonen Frank nå befinner seg i er en grusom påminnelse om hvor farlig tråder, snører, pyntetråder og fibre kan være dersom katter svelger dem. Det kan gå veldig galt, veldig fort, og det er derfor utrolig viktig å aldri la kattene leke med ting som kan ende opp i magene deres og vikle seg rundt organene. Det kan være livstruende, og det er utrolig viktig å klippe bort/fjerne alle løse tråder og fibre så fort man oppdager dem. 

Kan du hjelpe Frank? Det er vårt største ønske denne julen. At Frank skal klare seg at vi får se den friske, livsglade krabaten hoppe rundt og være sitt vanlige sjarmerende jeg igjen. Tusen takk for at du hjelper til. <3 

Oppdatering:

Frank har kommet hjem og operasjonen gikk bra. Han har fått tilbake matlysten og fosterhjem har nå hjemmekontor for å kunne passe bedre på Frank og gi han smertestillende m.v. Såret på magen har grodd fint og det er ingen tegn til infeksjon.

Du kan støtte Frank gjennom vår Spleis, eller Vippse til #54535.