Nyttige lenker om kaniner

Her har vi samlet noen nyttige lenker om kaniner. Kontakt oss dersom du mener noe bør tilføyes på listen.

Veiledning om hold av kanin – Mattilsynet

Nettsider
Kanin.org – er Norges største nettsted for kaniner. Et veldig bra forum, litt konkurranser, og mange grundige kunnskapsartikler!

Kaninhold.info – en side som fokuserer spesielt på rettfôring og kaninmyter. Denne bør leses av alle – både kanineiere og andre, da dette er veldig viktig og grunnleggende.

Marit Emilie – er bloggen til forfatter Marit Emilie Buseth (hun som har skrevet Den store kaninboka). Mange fine bildeillustrasjoner av blant annet bonding, kastrering, sykdommer og behandling, aktivisering og kaniner fra Dyrebeskyttelsen.

Composting 101 – en engelsk side om kompostering. Her finnes det gode ideer for å kompostere riktig, og dette egner seg godt for kanineiere som bruker dostrø som er laget av resirkulerte aviser.

Binkybunny – en veldig fin og oversiktelig side med info på engelsk. Spesielt artikkelen om å kjøle ned kaninene på glovarme sommerdager er svært smart og praktisk, og artikkelen om dotrening er godt illustrert og lettforståelig.

Medirabbit – er en side med spesielt fokus på kaninmedisin, fôring og helse. Siden finnes på mange språk, men den engelske siden er den med flest artikler. Noen er oversatt til den norske siden også, men ikke alle.

Bøker
Den store kaninboka –  av Marit Emilie Buseth. Boken gir en grundig gjennomgang av kaninens atferd og helse, og er også egnet for veterinærer og dyrepleiere i smådyrpraksis. En bok som tar kaninen på alvor, som forteller om alt fra kaninens ernæring til artens historie, og viser hvordan du gir kaninen omsorg og pleie. Den beste guiden til et godt kaninhold.

Bli månedsgiver

Din støtte vil hjelpe dyrene slik at de får nødvendig veterinærtilsyn og andre nødvendige ting
Som fast månedsgiver er du medvirkende til at vi får hjulpet hjemløse dyr i Oslo, Viken og Østfold.
Les mer

Gi en gave

Du kan støtte vårt arbeid direkte på kontonummer 1503.53.42599.

Gi en gave

Husk at donasjoner over kr 500 gir rett til skattefradrag.
Les mer

adopsjonsklare