Julegavetips

Lurer du på hva du skal gi dine dyrevenner i julegave. Her har vi noen tips.

Jane H Johansens kokebok Hva med Jane H. Johansens rykende ferske kokebok «Veganmat på sitt beste» for inspirasjon til en grønnere livsstil? Johansen er redaktør for matbloggen www.veganmisjonen.no, og har nå gitt ut en kokebok med over 100 oppskrifter som tar for seg hele spekteret av vegansk mat, men med en spesiell forkjærlighet for burgere. Rettene er basert på råvarer som alle kan få tak i, og alle oppskriftene er nydelig illustert med foto av Jim Hensley og Nina Dreyer Hensley. Velbekomme!

Mann for sin katt

den pelseste i mils omkrets
den kloreste på disse kanter
og den barteste i byen

jeg er sjef
fra hale til snute
krøsser du meg
er hundre og ett ute

Gjenkjennelig? Joda, dette lyder svært kjent for alle oss som har katt. Lars Saaby Christensen gav ut diktsamlingen «Mann for sin katt» første gang i 2000, og boken har nå kommet ut i nytt opplag, morsomt illustrert av Rune Johan Andersson.

I diktene tar han for seg ulike sider ved kattehold på en filosofisk, underfundig og humoristisk måte. Hvor katten er når den ikke er hjemme, eller kattens «dagen derpå» når den endelig har kommet hjem. Ikke minst betraktningene rundt det å slanke en katt, noe alle vi som har forsøkt – nå endelig kan se den komiske siden av. Vi kan trygt anbefale boken for de som trenger julegavetips til en kattevenn. Med boken, som er gitt ut av Cappelen Damm forlag, medfølger også en CD.

Den store kaninboka
«Den store kaninboka» av Marit Emilie Buseth er fortsatt regnet som den mest informative boken om kaniner og kaninhold som er å få kjøpt i dag. Glade kaniner i gode hjem lever lengre, er sunnere og mye mer kontaktsøkende enn kaniner som er oppstallet i tradisjonelle små bur. Les om hvordan man kan ta hensyn til kaninens naturlige atferd og sosiale og bevegelsesmessige behov, og hvordan man dermed får et nært og godt forhold til sitt familiedyr.

Ida Elisabeth  2015

Ida Elisabeth har malt utallige bilder av gamle hus, kulturlandskaper og dyremotiv, samt skrevet flere bøker. Hun har i flere tiår vært dyreverner og vegetarianer, og har opp i gjennom årene donert mengder av trykk og postkort til ulike dyrevernsorganisasjoner for salg til inntekter for dyr i nød. Nå selger hun kortpakker og Kunstkalenderen sin for 2016. Dette er flotte julegaver til de som allerede har alt.

Uten navn

Til siste vil vi anbefale en meningsfull gave i form av et medlemskap i Dyrebeskyttelsen Oslo & Omegn – Dyrenes Hus. Den eldste dyrebeskyttelsen i Norge. Gleden ved å gi – og gleden ved å få – noe som betyr noe for andre, skal ikke undervurderes. Medlemsskap koster kr 350 per år, og vil støtte arbeidet for å hjelpe dyr i nød. En gave gitt med hjerte. Ha en riktig fin førjulstid!

Tekst: Sølvi Frøland Svoren