Hjelp oss å hjelpe Vilje!

Vilje6Vilje8Vilje7

Nydelige lille Vilje kjemper en tøff kamp for livet. Hun ble funnet i et kommunalt boligområde i Ørsta på Sunnmøre hvor det befant seg flere katter som ble matet av naboer i ny og ne. Ingen påtok seg ansvaret for henne, og ingen responderte på funnetannonsen på www.dyrebar.no. Ingen hadde heller meldt henne savnet.

Vår frivillige som var på ferie i området fikk tips om henne. Det viste seg at hun hadde et sår på ryggen, og hun ble tatt til veterinær. Såret var mye større enn først antatt. I tillegg viste det seg at hun også hadde store skader i buken. Mulig skadene kan relateres til mishandling, men det er vanskelig å si. Hennes alder ble estimert til mellom 1-3 år.

Vilje fikk sitt navn av Veterinærkontoret Ulsteinvik som behandlet henne. Det skal nemlig stor vilje til for å klare å komme seg igjennom det hun skal nå. Sårene er så store og kompliserte at det må profesjonelt sårstell til hos veterinær hver 3 dag de neste ukene i nesten tre måneder. Det bør sies her at veterinæren anbefalte avlivning nettopp pga dette, men det var ingen av oss som orket å tenke på – inkludert veterinæren selv!

Vilje har nemlig tatt bolig i alle våre hjerter hun har møtt på sin vei. Først observasjonen av tipser som ikke kunne glemme katten hun så sitte ute i regnet uten å søke ly. Så av vår frivillige som oppnådde kontakt med en katt som malte ved den minste berøring. Så hos veterinæren hvor hun tappert og tålmodig finner seg i all mulig håndtering og durer i vei, med unntak av når hun blir tatt på magen. For det gjør for vondt – og hun knurreMen ingen klør – ingen aggressivitet. Og nå i akuttfosterhjem hvor hun får spist seg opp – og viser sin takknemlighet for å få omsorg på de måtene hun kan. Nemlig å male non-stop ved den mist berøring og stryke seg til sin fostermors hender for mer omsorg.

Det går veldig bra med lille Vilje. Hun er utrolig takknemlig for all hjelp hun får. Maler hele tiden. Men det blir et tøft behandlingsforløp for henne – men hun vil bli helt fin når sårene er helet. Med sin livsglede, sitt mot og nydelige personlighet fortjener hun livet. Det er slik vi har vurdert det.

Vilje har svært gode prognoser, men hun må igjennom kostnadskrevende behandling i minst tre måneder. Hun vil gjøre sin fremtidige familie veldig lykkelig når hun er ferdigbehandlet. Hun er et utrolig nydelig vesen – men kostnadene til å få henne frisk overskrider vårt budsjett. Så vær så snill å hjelpe oss – å hjelpe Vilje. Hun fortjener en fremtid.

Vil du hjelpe Vilje, benytt kontonummer: 1503.53.42599 eller send kodeord på mobil DH til 2360 og gi kr 100.

Tekst og foto: Sølvi Frøland Svoren