Selma

Selma (ca 2,5 år) er en kjempekosete katt med skyhøy appetitt. Hun er utrolig glad i å bli klødd på ørene og prøver å vri hodet for å få fingrene dine inn i øret! Hun elsker også kos i nakken, under haken og på ryggen, da dytter hun ryggen sin opp til hånden din. Når hun vet at hun snart får mat, blir hun verdens mest kosete katt. Selma er en alt-eter, og er konstant på jakt etter mat. Hun passer godt på at man ikke har lagt igjen noe mat på kjøkkenbenken – har man det så forsvinner det fort! Siden hun har så høy appetitt er det lett å lokke henne inn i bur, eller på fanget. Man kan også gre henne og klippe klørne så lenge hun er opptatt med å spise.

Hun elsker å ligge på fanget og bli kost, spesielt om man har et ullpledd på. Når man har en skikkelig kose-økt på fanget liker hun å bli kilt mellom tærne sine på forlabbene, som hun spriker utover (dette er utrolig søtt)! Melketramping og maling starter med en gang, så jeg har klippet klørne hennes fordi det faktisk kan bli litt vondt. Hun liker å sove i sengen innimellom, og vil gjerne kose om kvelden, og når hun hører alarmen på morgenen, for da vet hun at det snart er frokost. Hun er en veldig stille katt, og gir kun fra seg et lite kvekk rett før hun får fôr. Hun har tidligere vært svært sky og kan fortsatt hvese hvis man dukker opp rundt et hjørne eller går for fort mot henne. Hun kan tolerere magekos, men er ikke glad i å bli båret.

Favorittaktiviteten til Selma er å lete etter mat på kjøkkenet. Hun er glad i å sove der det er varmest, gjerne i sola. Hun liker å sitte i vinduskarmen og kikke på fuglene ute. Selma elsker å leke alene med nye leker som hun kan dytte bortover gulvet og løpe etter.  Uansett hva slags leke det er så er det spennende så lenge hun ikke har sett den før! Jeg håper hennes fremtidige hjem vil skjemme henne bort med nye leker ofte.

Selma har stort behov for å løpe og bruke kroppen sin. Når hun får zoomies pleier hun å spurte opp og ned trappen så det høres ut som torden i huset. Hun vil nok derfor bli lykkelig om hun kan få trygge utemuligheter.

Selma passer best i et rolig hjem med en eller to voksne og helst med en katt fra før av, men uten hund. Det aller viktigste er at Selma kommer til et hjem som forstår kattens språk og gir henne den tiden hun trenger uten å presse henne. Det er også viktig at hjemmet holdes ryddig – det kan ikke stå mat eller matrester fremme (frukt og nøtter går greit), og hvis man har skåret fisk/kjøtt med kniv må man vaske opp med en gang så Selma ikke skader seg i et forsøk på å smake. Selma har tidligere vært overvektig og vil bli det igjen dersom hun får fri tilgang til mat. Av hensyn til helsen hennes må hun få mat i henhold til doseringsmengden på pakken.

Selma er vaksinert, kastrert og ID-merket.

Ønsker du å gi Selma et godt hjem, send oss en e-post med informasjon om deg selv og fortell litt om hvordan dine boforhold er. Legg også ved ditt telefonnummer: adopsjon@dyreneshus.no

Vi tar et omplasseringsgebyr på 1250 kroner pr katt ved adopsjon. Dette dekker noen av våre kostnader i forbindelse med kastrering, ID-merking og nødvendig veterinærbehandling av katten før den er klar til å flytte til sitt nye hjem.

Det er viktig for oss på Dyrenes Hus å finne riktig hjem til hver og en av kattene våre. Derfor ber vi om forståelse for at det kan ta litt tid før du får svar på din henvendelse.

Ønsker du å hjelpe til som fosterhjem eller frivillig? Da finner du mer informasjon her: https://dyreneshus.no/hjelp-oss/

Vil du støtte kattene og arbeidet for dem, så er vi veldig takknemlige for det. Du kan hjelpe som fosterhjem eller frivillig og støtte oss økonomisk. Vipps #54535.

Adopsjonsklare katter

Jeg vil gjerne adoptere