Doffen

 

 

Doffen er en liten guttepus på 2,4 år. Han har kort svart pels, med hvite sokker, hvitt slips og en halv hvit bart. Det er utrolig vanskelig å si nei til de store, runde øynene hans når han ber om kos på fanget. På fanget vil han nemlig gjerne ligge sammen med deg, og han er nok en liten sofagris som elsker å kose. Han legger seg gjerne på brystet til fostermor, og da hender det han løfter labben og koser ansiktet hennes tilbake. Det er ikke ofte han ikke liker det. Om man gjør noe han ikke liker så gir han deg bare et blikk, ingen biting eller kloring. Han synes ikke det er så gøy å bli båret, men det går fint så lenge man bare skal flytte på han.

 

 

 

Doffen er en leken kar, og synes det er spesielt gøy med tråder/lisser. Noen ganger får han zoomies, der det nesten virker som han jager seg selv. Da løper han rundt og hopper opp og ned fra sofaen og stoler. Han er flink til å underholde seg selv, men det er ekstra gøy å leke med deg. Han er en aktiv katt, som er med i familien 100%. Han hilser deg når du våkner, når du kommer hjem og blir gjerne med på alt som skjer. Han trenger å bli sett og han vil ha selskap.

 Han er flink til å spise tørrforet sitt, og spiser små mengder regelmessig. Han er fakisk veldig glad i mat og prøver gjerne ut det meste, spesielt våtfôr er spennende og ekstra godt. Kattesnacks går ned på høykant.

Han blir fort venn med andre katter og er hverken alpha eller underdaning, men uredd og oppsøkende, nysgjerrig og sosial.

 

Doffen ser etter en familie som har barn (fra 9-10 år og opp) som kan leke med ham. Han er en aktiv katt som krever å bli med på det sosiale og han ønsker full inkludering i familien, samt daglig aktivisering. Han er glad i å prate og har søt kurre-mjauing. Når han trenger noe sier han fra med litt høyere stemme.  Det kan være alt fra at vannskålen er tom, at han er sulten, til at han kjeder seg og vil finne på noe gøy med deg eller barna. Han vil gjerne ligge i senga sammen med deg siden han er et fullverdig medlem. Får han ikke lov så blir han lei seg og spør om å få komme inn, dvs. mjauer utenfor og ber pent om å få sove med "flokken" sin.

Doffens største ønske i sitt nye hjem er en frodig hage og uteområder der han kan zoome rundt. Nå som det er snart vår ser han lengtende ut fra vinduskarmen og drømmer om mange spennende dager med utforsking i det grønne, eller bare å sløve i en varm solflekk ute på terrassen.

 

 

Doffen elsker å sove i senga til fostermor på natta, eller i sofaen på eller ved siden av fanget når menneskene ser på tv. Han har også fått seg en favorittstol som han liker å ligge i når han vil trekke seg litt unna. Noen ganger liker han å sitte i vinduskarmen og følge med på gata utenfor. 

Pus er pratsom, men som regel bare om han er alene på et rom og hører noen utenfor, eller hvis han er litt rastløs. Når fostermor kommer hjem fra jobb blir han veldig glad og møter henne i døra, da går han rundt i ring om seg selv og mjauer og koser på beina til hennes. Han synes poser, men kanskje spesielt papirposer, er interessante og vil gjerne utforske enhver pose som kommer hjem. Han vil også utforske klesskapet, og prøver som regel å benytte anledningen om skapdøra står åpen. Om han klarer oppdraget, så liker han å legge seg bakerst i en hylle, bak klærne.

 

Adopsjonsklare katter

Jeg vil gjerne adoptere