Bli frivillig

Dyrenes Hus har ingen ansatte og drives av frivillige. Vi har alle et felles ønske om å bedre dyrs status i samfunnet. Vi ønsker å hjelpe hjemløse katter, sosialisere dem og finne gode permanente hjem til dem.

Vi har alltid behov for flere frivillige, slik at vi kan fortsette arbeidet med å hjelpe hjemløse og nødstilte katter. Du trenger ikke erfaring fra før for å være frivillig hos oss. Du vil få en fadder som hjelper deg og vil gi deg nødvendig opplæring.

Du velger selv hvordan og når du vil bidra.

Oppgaver du kan hjelpe med

Sjåfør

Sjåfører kjører fosterkatter til og fra veterinæren for behandling. Henter utegående katter og bringer de til fosterhjem. Leverer og henter utstyr, mat og sand til fosterhjemmene. Henter donasjoner hos privatpersoner, fra dyreklinikker og dyrebutikker. Du velger selv hvilke oppdrag du vil ta.

Sjåfører må kunne kjøre på dagtid. Du bruker egen bil, men vil få kjøregodtgjørelse om du ønsker det.

Fosterhjemskoordinator

Som fosterhjemskoordinator ser du til at: Fosterhjemmet har det de trenger av utstyr, mat og sand.

Som koordinator sørger du for at fosterkattene får nødvendig veterinærbehandling. Du koordinerer med veterinær, sjåfør og henting /levering av kattene.

Du sjekker med fosterhjemmene at kattene har det bra, både fysisk og psykisk. Gir fosterhjemmet den veiledningen og innsikten i kattehold som de behøver, og du er tilgjengelig for spørsmål og svar.

Fangstgruppen

Fangstgruppen fanger inn hjemløse og nødstilte katter. Når vi jobber med kattekolonier innebærer det en del kjøring og venting. Fint om du kan stille med egen bil. 

 

Innfangere kan også hjelpe til med å fange inn engstelige katter i fosterhjem. 

Fosterhjem

Fosterhjemmet har en eller flere av våre katter boende hjemme hos seg. De får ansvaret for å gi katten det den trenger av kos, mat og stell. 

Kattene skal være inne i hele fosterhjemsperioden. Dyrenes hus står for alt av utstyr, mat, sand og veterinærbesøk. Ved spørsmål kan du sende e-post til fosterhjem@dyreneshus.no

Les mer her.

Kattepasser

Som kattepasser vil du passe våre fosterkatter i fosterhjemmet når de er på ferie. Du gir kattene daglig tilsyn og sørger for at katten har det bra, du leker og prater med kattene og passer på at kattene har mat, vann og sand.

Andre oppgaver

Vedlikehold

Vedlikehold av fangstkasser og fosterhjemsutstyr, samt forefallende arbeid på Dyrenes Hus. Arbeidet kan f.eks være rydding av hage, maling og mindre snekkeroppgaver. Det er et pluss om du er handy.

Delta på stand

Svarer på spørsmål om Dyrenes Hus og gir informasjon om medlemskap, arbeidet vårt og hva vi jobber for. Salg av medlemskap, produkter og vafler.

Representere Dyrenes Hus

Blir med på dyrepolitiske markeringer, vegetarfestivalen, dyrevernsdagen og annet.
Skrive en liten snutt for Dyrenes Stemme fra arrangementene.

Være orientert om aktuelle dyrevernsaker

Følge med i lokalpressen: Oslo By, Aftenposten, Budstikka, Østlandsendingen.
Tipse oss aktuelle saker.

Skrive artikler for Dyrenes Hus

Liker du å skrive og brenner for dyrenes velferd? Er du en god skribent og ønsker å hjelpe til med å skrive artikler, reportasjer, små historier eller annet, ta kontakt! Vi tar i mot aktuelle artikler som kan publiseres på nettsiden og i vårt eget medlemsblad; Dyrenes Stemme.

Dyrenes Hus er en medlemsorganisasjon og hele strukturen knyttet til driften forutsetter at den er medlemsbasert. Vi ser derfor helst at våre frivillige også er medlemmer i foreningen. Medlemsskap koster kun kr 375 per år.

Kan du tenke deg å bli frivillig hos oss?

Ta kontakt med oss på post@dyreneshus.no eller bruk skjemaet nedenfor. Fortell  litt om deg selv i e-posten og hva du ønsker å bidra med. Har du ikke fått svar? Sjekk søppelposten.

Bli månedsgiver

Din støtte vil hjelpe dyrene slik at de får nødvendig veterinærtilsyn og andre nødvendige ting
Som fast månedsgiver er du medvirkende til at vi får hjulpet hjemløse dyr i Oslo, Viken og Østfold.
Les mer

Gi en gave

Du kan støtte vårt arbeid direkte på kontonummer 1503.53.42599.

Gi en gave

Husk at donasjoner over kr 500 gir rett til skattefradrag.
Les mer

adopsjonsklare