fbpx

Kastrer katten din!

Kjenner du ca 200 personer som kan ta til seg en engstelig katt som trenger å sosialiseres? Katter som så sårt trenger en fosterfamilie for å ha en sjanse til et godt liv, eller å få leve i et hele tatt? Nei, ikke vi heller.

Vi sliter med konsekvensene av koronafamiliedyrene. Vi sliter med å finne fosterhjem til de mange hjemløse kattene. Det er så stille at vi må dobbeltsjekke at annonsene våres virkelig er publisert. Det er ferietid og de som kanskje kunne, skal på ferie. Eller er markedet mettet? Vi har sjeldent opplevd at det er INGEN som søker på å få bli fosterhjem over så lang tid, og det er krise for kattene,- og Dyrenes Hus.

KRISE!

Fordi kattene ikke kastreres sitter vi nå med et stort problem og vi har et stort press på inntak om dagen. Koronakatter kaller vi dem. Katter som ble kjøpt for å underholde mennesker som «kunne tenke seg» litt kos og selskap under epidemien. Men hva skjedde så? Passet det kanskje ikke, eller ble det kanskje ikke som de ønsket? Eller ble de lei? For mye ansvar? Plutselig allergi rett før ferien?

Ærlig talt, man leker ikke med liv på den måten. Man gjør ikke liv så billig. Å ta til seg et familiedyr er en alvorlig affære- det er et ansvar som kan vare i tiår. Vi kan ikke ta så lett på det at det bare er å dumpe katten, eller selge/gi bort katten eller hunden på finn så snart en blir lei.. Hvor er integriteten?

De dumpede kattene og kattene som rømte uten at familien så viktighetene av å kastrere dem, finnes i hele landet og de formerer seg raskt, danner kolonier. Vi har nettopp fått inn 2 gravide hunnkatter. Plutselig blir 2 katter til 12…

Om de 12 ble født ute, ville kanskje 8 overlevd og fortsette og formere seg. Om alle er hunnkatter, ja da har vi plutselig 50- 65 katter. I løpet av sommeren- mange hundre…

Ta ansvar, gjør det riktige og kastrer katten din. Bestill time i dag. Ikke sett flere katter i denne forferdelige situasjonen, og ikke skyv ansvaret over på dyrevernorganisasjonene. Det er ikke fair.

Her kan du lese mer om å bli fosterhjem, og vi trenger deg mer enn noensinne!
Kattene trenger deg.

https://dyreneshus.no/fosterhjem/
post@dyreneshus.no

Det koster deg ingenting, tvert i mot, du vokser på det som menneske. ❤ Vi står for utgiftene til mat, sand, leker, utstyr og veterinærtilsyn. Hjelp oss, spre ordet. Det at du deler informasjonen vil kunne redde liv. Rett og slett.

Tekst: Lynn Moltzau