fbpx

Nysgjerrige Mikkel

Mikkel er en trivelig og sosial kar på rundt ett år. Han er ikke særlig sjenert, og sjarmerer seg raskt inn i alles hjerter. Når han kom til oss i begynnelsen av august, virket han trygg fra første stund og malte 98% av sin våkne tid. Han tåler godt høye og uvanlige lyder, og er ikke redd når det er mye som foregår rundt han. Han er veldig nysgjerrig, og vil ofte være med på alt som skjer både på kjøkkenet og badet.

 

Mikkel har mange fine leker, men favoritten er en tom flyttekasse fra Ikea. Han elsker å gjemme seg i den og spionere på «bytter», som kan være pinner, noens tær, sammenkrøllet avispapir, q-tips og andre leker. Han er også veldig glad i å leke bak gardiner og andre steder han kan gjemme seg og snike på pinner. Når vi leker er det helt tydelig at det er selve jakten som er spennende, og når han først får tak i «byttet» er det mest spennende å løpe tilbake til gjemmestedet igjen og gjennoppta snikingen. Mikkel vil gjerne ut for å jakte på ekte bytter, og trenger et hjem med utemuligheter så han kan få brukt energien sin.

 

Som puser flest liker han å sove, helst på sofaen eller under bordet på en stol. Etter soving, eller hvis han har vært alene hjemme en dag, så er det kosing som gjelder. Han er spesielt glad i hodekos, og skrur gjerne opp lyden på purrrringa da. Han lar seg også kose på magen når han er i humør til det.

 

Mikkel er veldig ung, og trenger fortsatt å lære litt om når leken er over og det ikke er OK å angripe folks ben og tær. Han gir signaler når han er ferdig med å kose og vil være i fred, eller når han er så engasjert i leken at han ikke lenger helt har orden på hva mennesker synes er lov og ikke lov. Vi tror derfor Mikkel passer best med voksne eller familier med litt større barn som kan oppfatte disse signalene.