fbpx

HJELP VALDRESKATTENE

Kattunger på nye eventyrDet pågår en kamp mot klokken i en kattekoloni i Valdres, og vi trenger hjelp. Omfanget er stort. Det dreier seg om langt over 50 katter. Dyrenes Hus tok sent torsdag kveld i mot 10 kattunger, 3 halvvoksne, og 2 drektige katter fra kolonien. Vi tar i mot en ny ladning på 15 kattunger og 2 voksne på førstkommende tirsdag. Kattene er underernærte og dehydrerte, da de kun har fått rester av menneskemat, og alle har diarè.

Det viser seg nå at alle trenger veterinæroppfølging da de også er fulle av lus, og flere har luftveisinfeksjon. Noen av kattungene på gården er allerede døde, og en døde etter inntak hos oss. Det er flere drektige kattemødre igjen. Mattilsynet har ikke foretatt seg noe i saken, kun gitt eier frist til «å rydde opp før vinteren».

Kattene er forbausende tamme og kjælne, og er i så måte annerledes enn de vi vanligvis finner i kattekolonier. Med veterinærbehandling, riktig fòr og nok væske, vil disse kattene komme seg, og bli omplassert til nye hjem. Frem til da, vil de få god oppfølging i våre fosterhjem.

Dyrenes Hus trenger din hjelp for å dekke de omfattende veterinærkostnadene vi nå har på disse kattene, og håper på ditt bidrag. Bruk kontonummer: 1503.53.42599 – og merk innbetalingen «Valdreskatter». Det haster!

Tekst: Sølvi Frøland Svoren

Foto: Dyrenes Hus
Hugo BossLøvetiger til lading