fbpx

Dyretragedie politianmeldt

Budstikkasvane

Nok en gang har det skjedd en dyretragedie fordi skjødesløse hundeeiere ikke har overholdt båndtvangen. Dyrenes Hus har i dag politianmeldt forholdet der to hekkende svaner er blitt angrepet av en løs hund.

Saken er meget alvorlig i et dyrevelferdsperspektiv, da hekkende villfugler er i en svært sårbar situasjon. De kan ikke fly opp – eller dra på svøm – for å redde seg unna fare, da de instinktivt vil forsvare redet sitt. Det viser seg nå også vanskelig å få hjulpet de skadde svanene av samme grunn. En eier av en fuglehund, hvis instinkt går etter fugler, må forstå at det for den, er spesielt viktig å overholde båndtvangen i hekketiden.

Det er ikke første gang dyretragedier skjer i vårt distrikt på bakgrunn av skjødesløse og uansvarlige hundeeiere som ikke overholder båndtvangen. Vi håper at Asker og Bærum politikammer tar saken på alvor og etterforsker, slik at den skyldige kan bli tatt og får en straff som svir.

Tekst: Sølvi Frøland Svoren

Foto: Budstikka

http://www.budstikka.no/Jakter_hundeeiere_etter_angrep_p__svaner-5-55-79187.html