fbpx

JA TIL SIRKUS UTEN DYR

Sirkus uten dyr er en av Dyrenes Hus sine kampsaker. Sammen med flere andre organisasjoner har vi jobbet utrettelig med å få avviklet bruken av dyr i sirkus. Vi er glade for at kommunene endelig har skjønt det, og lagt forholdene bedre til rette for dyrene, ved å tilvise sirkusene plasser med større områder for dyrene å bevege seg på. Vi ser nå at arbeidet har båret frukter. Merano har annonsert at sirkuset tar en pause i turnèvirksomheten i 2015, og begrunner det i at de ikke er fornøyd med de plassene de får tilvist. Vi håper at de andre sirkusene følger etter. Det å reise rundt med store, plasskrevende dyr er ikke forenelig med stopp på små, sentraltliggende parkeringsplasser uten mulighet for dyrene å få grønt å gå på.

Tekst: Sølvi Frøland Svoren

Illustrasjon: Dyrenes Hus

flyers-sirkusdyr (1)